Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24 września 2020 r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Stanowisko OZ PZD w Gorzowie Wlkp. w sprawie artykułu w gazecie Rzeczpospolita "Spór o działki"

W gazecie Rzeczpospolita ukazał się artykuł “Spór o działki”.  W nawiązaniu do artykułu uważamy, iż Platforma Obywatelska chce uwłaszczyć działkowców wbrew ich woli. Doprowadzi to do skłócenia i rozbicia działkowców co w efekcie doprowadzi do likwidacji ogrodów. Jesteśmy stanowczo przeciwko poprawce przez posłów PO i SP art. 29. Uwłaszczenie proponowane przez PO i SP jest NIE do przyjęcia przez działkowców. Apelujemy o przywrócenie art. 29 w wersji zapisanej w Obywatelskim Projekcie Ustawy.

Załączniki:

1.Stanowisko OZ PZD w Gorzowie Wlkp.

2.Artykuł w gazecie Rzeczpospolita “Spór o działki”.

3.Komentarz Rzeczpospolitej.

FEW Meter