Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24.09.2020r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Oświadczenie Klubu Poselskiego Sojusz Lewicy Demokratycznej

„W związku z zablokowaniem prac legislacyjnych nad obywatelskim projektem ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych, podpisanym przez prawie milion obywateli, posłowie Klubu Poselskiego SLD zwracają się do Pani Marszałek o zwołanie – w trybie art. 152 ust. 3 regulaminu Sejmu – wspólnego posiedzenia Komisji Samorządu Terytorialnego oraz Komisji Infrastruktury celem wznowienia i zakończenia pracy nad projektem (nr druku 1204)” – czytamy w oświadczeniu Klubu Poselskiego Sojusz Lewicy Demokratycznej, które przedstawione zostało na czwartkowej konferencji prasowej.

Załącznik plikowy do pobrania OSWIADCZENIE_Sojusz_Lewicy_Demokratycznej.pdf