Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24.09.2020r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Stanowisko Krajowej Komisji Rewizyjnej PZD ws. podważania przez RPO konstytucyjności nowej ustawy o ROD

Z treści wystąpienia RPO jednoznacznie wynika, że w demokratycznym państwie prawa dopuszczalna jest likwidacja niezależnej, pozarządowej organizacji społecznej. Takim stwierdzeniom mówimy stanowcze – NIE, bowiem Polski Związek Działkowców, najliczniejsza społeczna, pozarządowa organizacja nie działała i nie działa na szkodę Naszej Ojczyzny – piszą w swoim stanowisku członkowie Krajowej Komisji Rewizyjnej PZD.

Załącznik plikowy do pobrania

Stanowisko_Krajowej_Komisji_Rewizyjnej_PZD_w_spr._podwazania_konstytucyjnosci_nowej_ustawy_o_ROD

Okręgowa Komisja Rewizyjna ma dyżur w biurze OZ PZD przy ul. Śląskiej w każdy drugi wtorek miesiąca w godz. 10.00 - 13.00
FEW Meter