Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24.09.2020r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Stanowisko Prezydium OZM PZD w sprawie ” Oświadczenia w sprawie naruszenia praw działkowców” posła Przemysław Wiplera

29 września 2014 r. na stronie internetowej posła Przemysława Wiplera (www.wipler.pl) ukazało się “Oświadczenie w sprawie naruszania praw działkowców”. Przedmiotowy tekst jest kłamliwym paszkwilem na działalność PZD. Swoje zarzuty Pan Poseł wystosował odnosząc się głównie do jednego ROD z terenu Warszawy, w którym to zdaniem Pana Posła dochodzi do naruszenia przez Okręgowy Zarząd Mazowiecki PZD postanowień ustawy z 13 grudnia 2013 r. o rodzinnych ogrodach działkowych.

Załącznik plikowy do pobrania  wipler.pdf

Okręgowa Komisja Rewizyjna ma dyżur w biurze OZ PZD przy ul. Śląskiej w każdy drugi wtorek miesiąca w godz. 10.00 - 13.00
FEW Meter

Nowy Statut PZD