Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24.09.2020r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Stanowisko Prezydium Krajowej Rady Polskiego Związku Działkowców w sprawie możliwości pozyskiwania funduszy unijnych przez PZD

Przedstawiony podczas narady prezesów i dyrektorów biur OZ temat dotyczący możliwości pozyskiwania przez PZD funduszy unijnych dla ogrodów działkowych wzbudził duże zainteresowanie, ponieważ potrzeby ogrodów są ogromne. Zdaniem Prezydium KR ogrody działkowe pełnią ważne funkcje społeczne m.in. przez przywracanie społeczności i przyrodzie terenów zdegradowanych, podnoszenie standardów ekologicznych oraz kształtowanie zdrowego otoczenia człowieka.

Załącznik plikowy do pobrania  Stanowisko_Prezydium_KR.pdf