pobierz: GRAFIK DYŻURÓW W BIURZE KRAJOWEJ RADY

Stanowisko Krajowej Komisji Rewizyjnej ws.tendencyjnego kreowania w mediach fałszywego wizerunku PZD

“Członkowie Krajowej Komisji Rewizyjnej Polskiego Związku Działkowców statutowego i ustawowego organu kontrolnego społecznie wykonujący swój mandat wobec członków i Związku wyrażają głębokie oburzenie i zdecydowany sprzeciw wobec nasilających się medialnych ataków na legalnie funkcjonującą społeczną organizację pozarządową, jaką jest Polski Związek Działkowców. Wobec oszczerstw, kłamstw i fałszu nie można i nie wolno przejść obojętnie. Nie można udawać, że to przysłowiowy deszcz pada, gdy nasz Związek i społecznych działaczy się opluwa. Rzucane oskarżenia bez jakichkolwiek dowodów na ich poparcie wbrew prawdzie i faktom dowodzą, z jakim ziennikarstwem mamy do czynienia” – czytamy w stanowisku.

Załącznik plikowy do pobrania