Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24.09.2020r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Stanowisko Prezydium OZ PZD w sprawie interpelacji poselskiej nr 9138 Pani Poseł Joanny Muchy do Ministra Infrastruktury i Budownictwa w sprawie działkowców i działań PZD

Prezydium OZ PZD w Gorzowie Wlkp. po zapoznaniu się ze zgłoszoną przez Panią w/w interpelacją zgłasza stanowczy sprzeciw wobec stawiania niemerytorycznych zarzutów składanych pod adresem PZD. Jako działkowcy, ale przede wszystkim jako obywatele, życzylibyśmy sobie, od osób sprawujących funkcje publiczne i reprezentujących wszystkich Polaków wypowiadania się w sposób odpowiedzialny i zgodny z prawdą. Naszym zdaniem Pani wystąpienie nie było poparte wcześniejszym obiektywnym zapoznaniem się ze sprawami, co do których wniosła Pani zarzuty.

Przeczytaj całość

Okręgowa Komisja Rewizyjna ma dyżur w biurze OZ PZD przy ul. Śląskiej w każdy drugi wtorek miesiąca w godz. 10.00 - 13.00
FEW Meter

Nowy Statut PZD