Polski Związek Działkowców
Get Adobe Flash player

Komunikat Krajowego Zarządu PZD w sprawie dyżurów telefonicznych pracowników merytorycznych biur Okręgowych Zarządów PZD oraz biura Krajowej Rady PZD

Krajowy Zarząd PZD na posiedzeniu 21 kwietnia 2020r. zdecydował o wprowadzeniu od dnia 22.04.2020r. w biurach Okręgowych Zarządów PZD i biurze Krajowej Rady PZD dyżurów telefonicznych, które realizowane będą przez pracowników merytorycznych. 

pobierz: Grafik dyżurów w biurze KR PZD w dniach  10-14 sierpnia 2020r.

Biuro Okręgu w Gorzowie Wlkp. udziela informacji od poniedziałku do piątku w godzinach pracy tj. od 800 do 1600 pod numerem telefonu 95-722-38-36 lub mailowo: gorzow@pzd.pl
(więcej…)

Konferencja “Food Energy Water”

W sobotę 8 grudnia 2018 w budynku OZ PZD w Gorzowie Wlkp. przy ul. Śląskiej odbyła się konferencja ‘Food Energy Water”. Konferencja dotyczyła udziału w międzynarodowym projekcie,  w którym przez okres dwóch lat specjaliści z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu będą zbierać dane o zużyciu wody i energii w produkcji żywności.

Miło nam poinformować, iż w Polsce w projekcie będzie uczestniczyło 6 ogrodów z Gorzowa Wlkp. Nasi działkowcy otrzymają pakiet startowy, składający się z rozsad, miernika przepływu wody do podlewani i wagi kuchennej do ważenia warzyw. W ten sposób mamy możliwość  dołączenia do międzynarodowej społeczności ogrodników, wymiany informacji, wiedzy i pomysłów, sprawdzenia skuteczności upraw oraz wkład w rozwój badań nad zużyciem wody i energii podczas produkcji żywności. Projekt ma na celu zbadanie warzyw i owoców na obecność metali ciężkich, zbadanie jakości i składu chemicznego produktów oraz przetestowanie naturalnych nawozów.