pobierz: GRAFIK DYŻURÓW W BIURZE KRAJOWEJ RADY

nformacja Krajowej Komisji Rewizyjnej Polskiego Związku Działkowców o badaniu sprawozdania finansowego jednostki krajowej PZD za 2018 rok, wydaniu opinii do projektów preliminarzy finansowych planu pracy Krajowej Rady i Krajowego Zarządu PZD na 2019 rok

W dniach 21-23 stycznia 2019 roku obradowała Krajowa Komisja Rewizyjna PZD, która  zgodnie z § 138 pkt 1 Statutu PZD przeprowadziła badanie rocznego sprawozdania finansowego jednostki krajowej PZD za 2018 rok.Szczegółowe badanie zostało dokonane w oparciu o źródłowe dokumenty i objęte zostały nim środki budżetowe i fundusze wydzielone. Krajowa Komisja Rewizyjna PZD wysoko oceniła działalność zwracając uwagę na celowość wydatków oraz oszczędne gospodarowanie środkami pozostającymi w jej dyspozycji.