Po dokonaniu oceny codziennych telefonicznych dyżurów pełnionych Okręgach PZD i jednostce krajowej PZD wprowadzonych w związku z pandemią COVID-19 w dniu 24.09.2020r. Krajowy Zarząd PZD podjął uchwałę nr 259/2020 w sprawie zmiany funkcjonowania dyżurów telefonicznych w Okręgach PZD oraz jednostce krajowej PZD.

Stanowisko Krajowej Komisji Rewizyjnej Polskiego Związku Działkowców z 21.01.2019 r. w sprawie zagrożeń dla istnienia Rodzinnych Ogrodów Działkowych

“Członkowie Krajowej Komisji Rewizyjnej Polskiego Związku Działkowców posiadający statutowe upoważnienie do reprezentowania pionu rewizyjnego, w związku z medialnymi doniesieniami o zwiększonej aktywności wielu miast w przedmiocie opracowywania nowych projektów studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego zmierzających do unicestwienia Rodzinnych Ogrodów Działkowych, wyrażają stanowczy sprzeciw wobec tych działań niektórych władz samorządowych.”- czytamy w Stanowisku Krajowej Komisji Rewizyjnej PZD.

Załącznik plikowy do pobrania   SKM_554e19012110540.pdf